Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2014


Naturpassen som Ryda SK arrangerar finns att köpa på Sporttorget, Vara. Pris: 70 kr st. Redan nu finns de två naturpassen till salu men orienteringskontrollerna i skogen vid runt Almesåsens motionsanläggning sätts ut till den 1 juni.

Läs mer om våra naturpass:

Nyfiken på orientering hur hur det fungerar?

Läs mer på Orienteringsförbundets hemsida: http://www.orientering.se/Borjaorientera/

 

Naturpasset - Svenska Orienteringsförbundets friskvårdssatsning

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Naturpassprodukterna består av Naturpasset grundpaketNaturpasset företag och Naturpasset motionsorientering

Naturpassområden

Här hittar du en förteckning över alla områden - var de finns, hur du köper ett paket och hur länge kontrollerna sitter ute.

Tre produkter av Naturpasset

Naturpasset grundpaket

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. I tätorter och i närområden kan det istället för orienteringskontroller finnas en fråga kring platsen eller ett foto som ska kombineras ihop med kontrollpunkten. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. 
Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna.

Under 2012 fanns Naturpasset i över 550 områden runt om i Sverige och det såldes över 50 000 paket. Man brukar räkna att varje paket nyttjas av 2-3 personer, vilket skulle innebära att omkring 100 000 människor genomför Naturpasset varje år.

Naturpasset företag

Naturpasset företag är en friskvårdsprodukt som vänder sig till kommun, företag och landsting på orten. Ett färdigt koncept finns framtaget som klubbarna kan erbjuda företaget vid klubbstugan.

Läs mer om konceptet 

Naturpasset motionsorientering

Motionsorientering är ett enkelt arrangemang som passar både dig som är ny i sporten eller dig som redan har en del orienteringskunskaper och vill testa på orientering som motionsform. Motionsorientering finns i närområden, innehåller enkla banor, elektronisk stämpling, fri starttid och erbjuder en instruktör som visar dig hur arrangemanget går till.

Ta mig direkt till portalen motionsorientering.se


Osäker på hur du orienterar?

Om du vill prova på orientering, men känner dig osäker på hur du orienterar, lär dig mer här!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:00 Skribent: Marcus Branell

Vi finns även på: 

 

EventorBanner178x42_3

slhemsida

o-ringen_Logotyp_generell_farg

o-camp logga

naturpasset

viarrangerar-stor_banner

sisu_webb_banner_170x170_samverkan

 

 

Postadress:
Ryda SK - Orientering
Theresé Andersson, Ryda Sätesgården
53496 Vara

Besöksadress:
Almesåsen
53496 Vara

Kontakt:
Tel: 051212018
E-post: This is a mailto link

Se all info